Nieuwe samenstelling bestuur ZHVKK

Tijdens de algemene ledenvergadering van onze vereniging op 29 april jl.2015 kreeg ons bestuur een nieuwe samenstelling.

Tot voorzitter werd benoemd Ries Jansen, bekend als voormalig burgemeester van de gemeente Krimpen aan den IJssel en daarvoor als wethouder in Rotterdam.

De nieuwe secretaris in het bestuur is Angélique Pottuit. Zij heeft een achtergrond op marketing- en communicatiegebied  bij de Rabobank.

Het derde nieuwe gezicht in het bestuur is Jan Broekhuis, die als vicevoorzitter zal acteren. Ook hij heeft een ruime bestuurlijke ervaring. Zo was hij burgemeester van de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Spijkenisse. Daarna werkte hij als waarnemer  in Maarssen, Leusden en Hillegom.

Al in een eerder stadium heeft Erik Jonker het penningmeesterschap op zich genomen. Zijn ervaring ligt zowel op bestuurlijk terrein (wethouder), en als docent in het beroepsonderwijs.

Afscheid is genomen van de secretaris, Dorien Kickert. Zij heeft jarenlang met heel veel inzet de activiteiten van onze vereniging weten te ondersteunen. Dat was duidelijk meer dan het deugdelijk voeren van het secretariaat. Met deze ijver, zo mag worden gesteld, heeft onze vereniging deze tijd van bezuinigingen overleefd.

Ook de jarenlange inzet van vorige penningmeester, Jan Tersteeg, verdient alle waardering. Ook zijn bijdrage bleef niet beperkt tot de financiën maar was ook gericht op het vinden van praktische oplossingen voor vaak acute problemen.

De voormalig voorzitter Geert Koster, in het dagelijks leven IT specialist, blijft als bestuurslid actief. Als voorzitter heeft hij een prima verbindende rol vervuld. Ook van zijn specialisme heeft de vereniging kunnen profiteren. Op de achtergrond blijft Bert Broekhuis als adviseur het bestuur van de vereniging ondersteunen.

Naast het nieuwe bestuur heeft de vereniging ook nog de beschikking over enkele personen, die deelnemen aan de Vraagbaak, te weten Marianne Verhoev en Gert Jan Jansen, beiden ervaren bestuursadviseurs.

De nieuwe samenstelling van het bestuur betekent dat er gezocht wordt naar versterking met een bestuurslid uit een regio in het noorden van onze provincie om een evenwichtiger regionale vertegenwoordiging in het bestuur te bewerkstelligen.

Met hun verschillende achtergronden en ervaringen delen de bestuursleden en de adviseur hun grote belangstelling voor het platteland, zijn bewoners en leefgemeenschappen. Veranderingen, problemen en ontwikkelingskansen op ons platteland blijven de aandacht vragen. Zogeheten ontgroening en vergrijzing, leegstand van onroerend goed, het voorzieningenniveau, zorgcoöperaties en andere burgerinitiatieven zijn zo onderwerpen die op het programma staan.   Maar vooral de versterking van onze eigen organisatie staat nu centraal om juist die andere onderwerpen met resultaat te kunnen behandelen.

Dit bericht is geplaatst in Publiek. Bookmark de permalink.