Toekenning ZHVKK Dorpskrachtprijzen 10 oktober in Ontmoetingen bij Booij te Streefkerk

Niet minder dan acht dorpsverenigingen hebben deelgenomen aan de jaarlijkse uitreiking van de Dorpskrachtprijzen door de Zuid Hollandse Vereniging voor Kleine Kernen (ZHVKK). In een goed gevulde zaal van het Ontmoetingscentrum bij Booij in Streefkerk werden de ingediende projecten beoordeeld door een onafhankelijke jury. De bijeenkomst werd voorafgegaan door een jaarvergadering, waarbij de voorzittershamer werd overgedragen door Ries Jansen aan Anthon Timm. Met een toespraak door burgemeester Theo Segers van de gemeente Molenlanden werd het startsein gegeven voor de beeldpresentaties door de verschillende dorpen. André Hoogendoorn van de kerngroep Nieuw Lekkerland was, als winnaar van de 1 e prijs bij een vorige editie, één van de sprekers. Zita Luna van het VSB cultuurfonds informeerde de dorpsverenigingen over de mogelijkheden van donaties aan maatschappelijke initiatieven. Vijf deelnemers kregen uit waardering voor het vele vrijwilligerswerk elk een certificaat met een Eervolle Vermelding en een bedrag van honderd euro. De activiteiten in Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel en Sommelsdijk bleken voor een gehoor van zeventig bezoekers gericht op de natuur beleving in hun gemeenten. De gerealiseerde wandelroutes van Dirksland en Den Bommel maken deel uit van een nog groter netwerk in de provincie Zuid Holland. Drie verenigingen werden extra beloond met een geldprijs. Dorpsvereniging Coorndijk voor het behoud van een multifunctioneel gemeenschapshuis in Goudswaard en ontving tweehonderd vijftig euro. Dorpsraad Ooltgensplaat vijfhonderd, voor de restauratie van hun historische Raadhuis en de winnaar van duizend euro was de stichting Dorpshuis Lekkerkerk voor het behoud van de dorpshuisfunctie in gebouw Amicitia. De jury bestaande uit Gert Jan Jansen en Gerdien Tober prees alle dorpsinitiatieven voor hun positieve bijdragen aan de leefomgeving in hun dorpskernen. Met een taart van het provinciebestuur vergezeld door een videoboodschap door gedeputeerde Frederik Zevenbergen werd de door zeventig bezoekers bezochte bijeenkomst in feestelijke sfeer afgesloten.

Nadere informatie of beeldmateriaal bij:
Ries Jansen voorzitter van ZHVKK (06 21280940)
Angélique Pottuit secretaris (0628875927)

Dit bericht is geplaatst in Publiek. Bookmark de permalink.