Jaarbijeenkomst Zuid-Hollandse Vereniging van Kleine Kernen

Op woensdagavond 28 september werd in Oud Alblas tijdens de jaarbijeenkomst van de Zuid Hollandse vereniging voor Kleine Kernen de Dorpskrachtprijs 2016 uitgereikt. Een geldprijs voor het meest geslaagde project ter verbetering van de leefbaarheid in kleine gemeentelijke kernen.

img_9520

 

Een eerste prijs van € 600,- ging naar het project De Dorpskamer van de dorpsraad Giessenburg. Een stichting ter bevordering van de leefbaarheid in de gemeente Giessenburg.

img_9553

De tweede prijs van € 300,- ging naar het project Ons Tintestein in de gemeente Westvoorne. De realisering van een nieuw verenigingsgebouw in de kern Tinte.

img_9551

De derde prijs van € 150,- werd verdiend met het project 600 jaar Dirksland; voor en door Dirkslanders, in de gemeente Goeree-Overflakkee.

 

img_9548

 

img_9526

De prijzen werden uitgereikt door de juryleden Marianne Verhoev, griffier van de gemeente Lisse en Gert Jan Jansen, oud secretaris van de Vereniging Zuid Hollandse Gemeenten.

img_9538

 

 

Tijdens de goedbezochte bijeenkomst werd door voorzitter en oud burgemeester Ries Jansen gepleit voor meer aandacht van gemeentebesturen voor de kleine kernen in de provincie. “Door de voortdurende fusies worden gemeenten steeds groter, maar de inwoners blijven in dezelfde woonkernen, met hun noden en wensen voor hun leefomgeving”.

Als gastspreker trad Sophieke Klaver op van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij.

img_9521

Een organisatie, die in de afgelopen jaren een groot aantal buurt en wijkorganisaties heeft geholpen leefbaarheidsprojecten te realiseren. Het woord samenwerken stond in alle bijdragen centraal in de presentaties op deze informatieve bijeenkomst. Juist in deze tijd, waarbij de discussie veel over de identiteit van mensen wordt gesproken zijn de gepresenteerde projecten belangrijke hulpmiddelen voor de stimulering van de cohesie in de diverse dorpsgemeenten van Zuid Holland. Zo betoogde voorzitter van de Zuid Hollandse vereniging voor Kleine Kernen in Oud Alblas.

img_9528

Volgend jaar oktober zal op dit thema een grote conferentie van de EU plaatsvinden in Brabant met vertegenwoordigers van vrijwel alle lidstaten.

 

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de secretaris van de ZHVKK Angélique Pottuit

  • Zuid-Hollandse Vereniging voor Kleine Kernen
  • P.a. Schuwacht 84
  • 2941 EV Lekkerkerk
  • Mobiel 06 28875927
  • mailen naar: zhvkk@hotmail.com
Dit bericht is geplaatst in Publiek. Bookmark de permalink.