Verslag Algemene Ledenvergadering d.d. 29 april 2015

Aanwezige leden:

Dorpsraad Dirksland, Dorpsraad Giessenburg, Dorpsraad Melissant, Dorpsraad De Koet, Dorpsraad Ooltgensplaat, Wijkoverleg Rijsoord, Bewonersoverleg Streefkerk, Adviesraad Stompwijk, Leefbaarheid Tinte,  Bewonersoverleg Wijngaarden

Aanwezig ZHVKK:

G. Koster, voorzitter, mevrouw D.A. Kickert-Schotting, secretaris,P.D. Jonker, penningmeester,  R. Jansen, aspirant bestuurslid, E.H.W. Broekhuis, adviseur, J. Broekhuis, aspirant bestuurslid

Verslag:

mevr. D. Kickert-Schotting

  1. Welkom en opening

Voorzitter Geert Koster heet de aanwezigen welkom en opent de vergadering. Het doet hem plezier om dit jaar bij de winnaar van de ‘beste project’prijs, het bewonersoverleg Wijngaarden, te mogen vergaderen in een prachtige locatie. Hij hoopt dat deze traditie wordt voortgezet en dat de winnaar van de prijs van 2015 volgend jaar als gastheer wil optreden. Ook dit jaar hebben zich nieuwe leden aangemeld, dit is een prettige ontwikkeling. Aan de bestuurstafel zit ook de heer Jan Broekhuis,  die overweegt in de toekomst tot het bestuur toe te treden.

  1. Verslag algemene ledenvergadering van 14 mei 2014

Het verslag wordt goedgekeurd.

Naar aanleiding van het gestelde onder punt 4 merkt de penningmeester Erik Jonker dat hij in de veronderstelling verkeerde dat vorig jaar een nieuw lid van de kascommissie was benoemd, namelijk het bewonersoverleg Streefkerk. Vanaf nu wil hij steeds ieder jaar de kascommissie laten bestaan uit twee leden: een lid van het voorgaande jaar plus een nieuw lid.

  1. Presentatie en vaststelling bestuurlijk jaarverslag 2014

Het bestuurlijk jaarverslag geeft een overzicht van de activiteiten van het bestuur gedurende het jaar 2014. De secretaris geeft een toelichting op het verslag. Zij vestigt de aandacht op het feit dat er in 2014 twee bijeenkomsten zijn georganiseerd door de ZHVKK, de reguliere voorjaarsbijeenkomst plus een symposium. Deze laatste bijeenkomst is georganiseerd door de gemeente Ridderkerk, het SVAG en de ZHVKK. Prachtig resultaat van deze bijeenkomst is de som geld, die de ZHVKK mocht ontvangen van de opgeheven SVAG (Samenwerkingsverband Autonome Gemeenten).

Op het verslag zijn verder geen opmerkingen of vragen van de leden en het jaarverslag wordt zonder verdere op- of aanmerkingen goedgekeurd.

  1. Presentatie en vaststelling financieel jaarverslag 2014

De penningmeester geeft een toelichting op het financieel jaarverslag. Dankzij de gift van de SVAG beschikt de ZHVKK weer over meer middelen. Jan Tersteeg (dorpsraad De Koet) informeert of er aan deze gift van de SVAG voorwaarden zijn verbonden? Dat is niet het geval. Tevens informeert de heer Tersteeg of er nu extra activiteiten worden ondernomen? De penningmeester antwoordt dat de ZHVKK nu de contributie laag kan houden (25 euro per jaar) en er geld beschikbaar blijft voor de jaarlijkse prijs voor het beste project. Het beleid is tevens om meer leden te werven waar inkomsten uit voortvloeien. Ook wordt gezocht naar projecten die met sponsoring kunnen worden uitgevoerd. De heer Bert Broekhuis merkt op dat de ZHVKK zich meer wil profileren en zichzelf opnieuw onder de aandacht wil brengen van de provincie.

De vergadering gaat akkoord met de contributie van 25 euro per lid.

De kascommissie, bestaande uit Maarten van der Staaij (wijkoverleg Rijsoord) en Arie van Werkhoven (bewonersoverleg Streefkerk), heeft de boeken gecontroleerd en alles in orde bevonden. De penningmeester krijgt decharge.

De jaarrekening 2014 en begroting 2015 worden goedgekeurd en vastgesteld.
De kascommissie over het jaar 2015 zal bestaan uit Bewonersoverleg Streefkerk PLUS?????.

  1. Aftreden en benoemen bestuursleden

De heer Ries Jansen heeft al enige tijd de bestuursvergaderingen van de ZHVKK als aspirant bestuurslid bijgewoond en wil graag lid van het bestuur worden. Hij wordt tijdens deze ledenvergadering door de leden benoemd als bestuurslid. Tevens gaat hij Geert Koster als voorzitter vervangen, die algemeen bestuurslid blijft. Wel zal Geert Koster deze ledenvergadering en de aansluitende voorjaarsbijeenkomst nog als voorzitter begeleiden.

Ries Jansen stelt zich aan de leden voor. Hij hoopt als voorzitter van de ZHVKK zijn contacten te kunnen inzetten om de ZHVKK meer bekendheid te geven.

Ook Jan Broekhuis, bij de vergadering aanwezig als aspirant bestuurslid, stelt zich voor.

Secretaris Dorien Kickert, die statutair niet meer herkiesbaar is, en algemeen bestuurslid Greet de Kooning treden af.

 Afscheid van secretaris Dorien Kickert

De voorzitter neemt namens het bestuur afscheid van Dorien Kickert. Zij heeft gedurende twee zittingsperiodes het secretariaat op zich genomen. De ZHVKK dankt haar voor haar enthousiasme en grote inzet. Zij ontvangt van de voorzitter bloemen en een blijk van dank.

Omdat er nog geen nieuwe secretaris is benoemd zegt zij toe ook van deze ledenvergadering en de voorjaarsvergadering nog een verslag te maken, waarna haar werkzaamheden zijn afgerond. Verder dankt zij de aanwezige leden en het bestuur voor de goede samenwerking. In de afgelopen acht jaar heeft zij de vereniging tot bloei zien komen, maar ook – door het stopzetten van de provinciale subsidie – tot stilstand zien komen. Gelukkig is het bestuur toen niet bij de pakken gaan neerzitten maar zijn activiteiten zoals de ledenvergadering gekoppeld aan een minicongres toch steeds doorgegaan. Zij kijkt terug op een fijne bestuursperiode.

Ook Jan Tersteeg dankt, als oud-bestuurslid, de secretaris voor haar vele werkzaamheden en voor de goede samenwerking, zij is voor het bestuur een grote steun geweest.

7.Rondvraag en sluiting ledenvergadering

Jan Tersteeg betreurt het feit dat er nu geen vrouwen meer deel uitmaken van het bestuur van de ZHVKK. Voorzitter Geert Koster is het daarmee eens, maar benadrukt dat deze zich dan wel moeten aanmelden. Naar zijn mening is het van groot belang dat het bestuur bestaat uit een vertegenwoordiging vanuit de leden. Hij doet een oproep aan de leden om eens na te denken over een bestuursfunctie in de ZHVKK.

Niets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter de ledenvergadering.

Dit bericht is geplaatst in Publiek. Bookmark de permalink.