Herbestemming Leegstaand Vastgoed

Uiteenlopende ontwikkelingen hebben er de laatste jaren voor gezorgd dat ook in kleine kernen vastgoed leeg kwam te staan: banken die alleen nog werkten met een regiokantoor, scholen waarvan de leerlingengrens onder het minimumaantal dook, agrarische bedrijven die de schaalvergroting niet konden maken of waarvoor geen opvolging was, verzorgingstehuizen die dichtgingen, kerken waarvan de geloofsgemeenschap te klein werd. Er zijn tal van redenen waarom gebouwen hun functie verloren. Zeker in kleine kernen en dorpen, die te maken hebben met krimp en druk op de leefbaarheid, kan dat leiden tot een neerwaartse spiraal. Een leeg pand, slaat juist hier een gat in het dorp. Gelukkig zijn er ook sociale ontwikkelingen die kansen bieden, die een impuls kunnen geven aan herontwikkeling en herbestemming. In deze tekst delen drie provinciale verenigingen en verschillende initiatiefnemers hun ervaringen. In Zuid Holland zijn er fraaie voorbeelden te melden in Tinte en Giessenburg. In deze laatste plaats zal de eerstvolgende jaarvergadering van de ZHVKK worden gehouden op 19 juni. Zet de datum in de agenda om de presentaties van nog meer initiatieven uit onze provincie mee te maken en de uitreiking van de Dorpskrachtprijzen 2018.

Brochure.Herbestemming.leegstaand.vastgoed.2017

Dit bericht is geplaatst in Publiek. Bookmark de permalink.